jgn lupa click my heartbeat banner yer!! tq syukran merci tocey Arigatou Gazaimasu Gracias terima kasih

Pages

Followers

Thursday, July 28, 2011

Giveaway : Happy Birthday Ayah!



Join jer
tarikh tutup pada 29 Julai 2011 ni

tekaan deqlis
17 Julai 1957

Selamat Ulangtahun yang ke 54. 
Moga2 panjang umur dan bahagia bersama tersayang. Mendapat keredhaanNya di dunia & akhirat. Amin

tag kawan2
jieda, fieda, cik rose cute, ieyla, azatiesayang

Wednesday, July 27, 2011

GiveAway EdY : still beauty...

 
Hadiah2 yang bakal menanti anda (memang tertarik pun...harap2x me ada luck)


Tempat pertama : 2 x Patung Angry Bird


cutenyerr...!!

Tempat kedua : 3 x Handphone Stand Angry Bird


pun comeyyy ...merah tue i like!!
Tempat ketiga : 5 x Patung Comel dari Australia

geram comel2x semuanya...:-)) hrp2x ada luck kali nie:-)

u ools nak join? cepat klik..

deqlis nk tag:
Anum

due date: 7 Ogos 11

Tuesday, July 26, 2011

"RM338 ROOM CASH VOUCHER EQUATORIAL CAMERON HIGHLAND"



GA berlangsung selama  SEMINGGU jer tau.... cepat jom kengkawan join... sampai 29 Julai 2011 jer nie..... sempat lagi nie nak join..... detail tentang GA klik sini yer mama kyra..thanks to Fazila sebab tag deqlis..
klu menang sama2x jom p CH..:-))



deqlis nak tag Nana dan cik rose

Friday, July 22, 2011

SUJI SUJI GA CONTEST~AKU DAN BAJU KURUNG


deqlis nak join gak...sebab ada cerita di sebalik baju kurung yang deqlis pakai di bawah...
citer pasal kain dan bajunya...

klu uools nak tahu, kain petak2x tue adalah kain lama sudah...dari sekolah menengah tingkatan 1/2 kot.. bajunya dah lusuh dahhh... masa beli kain buat baju murah jerkk..tetapi  kain dia amat laa mahal...mahal laa bg budak sekolah kan?? dan zaman deqlis masa tue...

sebenarnya nak citer.....beli kain pun deqlis nangis...masa beli kain nak buat baju ganti pun deqlis nangis... dua-dua deqlis nangis...huhu...

nak dengar citer mana dulu??haha...

citer kain petak2x tu dulu laa yer...
al-kisahnya masa nak beli kain petak2x tu masa tu nak buat baju raya laa jugak...al-maklumlah ayah dah bagi bajet kat mak untuk beli baju raya kami adik-beradik..so setiap seorang kira ada bajet masing-masing laa untuk beli baju raya...takleh lebey..nanti tak cukup bajet laa ....entah macam mana, dalam byk2x kain, mata ku terbekenan dengan design kain petak2x tue...ada kilat2x sikit nampak cun sangat (kecik lagik nak melaram) fesyen baru laa katakan...hehe... bila tgk2x..semeter dlm 25.90...wow!! 2 meter je lebih RM50...  nie baru kain..lum carik baju..heheh... so my mum suruh cari lain....tp deqlis dah terbekenan sangat..sampai majuk...dlm hati menangis dah nak kain tu jugakkkkk!!!..
pastu deqlis malas nak jalan ngan mak dah...(majuk nye pasai tak belikan kain...hehe) deqlis jalan ngan ayah deqlis.... pastu ayah deqlis tye, pesai nie muka sememek jer,,tak hepi pun?? apa lagi....ngan muka sedih tue, deqlis cakap laa nk beli kain tue.tp mak tak kasikkk n buat muka sedihhh...(eceh pandai ngayat ayah nie..hehe) siap leh nangis pulak sebab tak dpt kain yg ku terbekanan tue....huhu..pastu ayah pun kasik duit, p beli.... yuhuuuuuuuuuuu...!! hepi nyerr terus p beli kain...(thanks ayah..lebiu!!!).... (baru kain laa..hehe)... utk baju p cari ngan my mum...sebb rasa bersalah beli kain jer dah mahal... deqlis ingat baju cari yg murah2x pun takperlaaa...janji leh match... (yg nak jahit kan my mum jugak hehe)

okay..... nangis kedua... bila beli kain nak ganti buat baju baru...(al-maklumlah kain dia tahan lagi...baju dah tak tahan...) so bila start keje...rasanya baru jer keje...deqlis cadang nak cari kain baru nak buat baju ganti baju yang lama (baju yg kat gambo bawah nie)....konon nk save bajet...(ada hati nak rembat kain lagi buat baju lagi 1-2 helai) hehe... so deqlis p jer laa Kamdar... konon nak carik kain murah2x jer laa... sebab nak murah sangat .....deqlis cari2x jumpa laa kain biru nie....terus tye ngan miss yg bertugas tue..."nie berapa semeter?" miss tu jawab....6 9... bunyi nyer macam 6.90 semeter kan?? so deqlis ngan hepi nyer pun rembat laa 2 meter.... sampai2x kat kaunter... total  RM138.00 yer.. hahhh???????????????????? terbeliak bijik mato jappp.... aikk?? kata RM6.90 takkan sampai seratus lebeyyy?? "nie RM69.00 semeter!!! amik kau!!! nak save sangat...tadi kedai lain semeter RM30 pun kau nak carik lagi murah...kan dah kena...semeter RM69... hahahhahahaha!! hmmm habis deqlis bayo jer laaa.... sib baik tak amik lagi 4 meter..klu tak kopak gaji pertamaku beli kain..hehe...

so nangis jugak lee nak dapat kain buat baju ganti utk kain baju kurung petak2x tue.... 
nangis laaa..duit terbang melayang beratus-ringgit..dan tak dpt nak beli 1-2 pasang baju lagik...abiss?? dah kopak duit demi 2 meter kain utk dipadankan dengan dengan kain lama yg juga ada sejarahnya tersendiri..huhu...

by the way..mmg kenangan betui laa...so sampai sekrang klu beli apa2x deqlis akan tye betui2x...6.90 atau 69 hengget?? hehe.. dan tima kasih laa kat my mum sebab tolong jahitkan baju di bawah... sampai sekrang baju nie tahan lagi...deqlis masih pakai untuk event2x kenduri...al-maklumlah baju kurung deqlis terhad...sangat2x hargai baju kurung yg ada... sebb kerja deqlis tak memerlukan pakai bj kurung hari2x... jadi baju kurung deqlis mmg tak banyak dan yang ada tu pakai berkali-kali pun takper sebab matching ngan tudung2x yg berlainan...ikut yg mana sesuai..hehe...

nie masa p kenduri my cousin...dah kahwin dah masa nie..masih leh pakai baju penuh sejarah nie..
dan sampai sekrang mmg masih elok laa..nampak cam baru jerkk hehe:) mmg rasa special sangat baju kurung nie...pandang kain petak2x tu teringat my dad....klu tgk baju yg  6 9 tue...teringat my mum...sebab masa tu deqlis p beli dengan my mum....:-)

itulah kisah aku dan baju kurung biru ku:-)




deqlis nak tag:


fieda
jieda
cik rose cute
shidasyakirin
nanakimie
mama zharfan


nak menang Ipod Shuffle? KLik SINI dan anda berpeluang utk menang...! mudah jer..janji ada FB:-)
cepat  join..mana tau tuah kan?? 

Saturday, July 16, 2011

* Pinky MoMMa Wrangler Likers Give Away


salam Pinky MOmma...
baru tau DIYA NADIA tu awak hehe.. hari tu dah vote (semua melayu deqlis vote) tp tak tau laa nie Pinky Momma...tetiba bw baru tau..hehe..gud luck,,:-)

opps..vote tuk saya gak yer..
search Ellismelia  atau



tQvM:-)

"Perrgggghh: Lizahanum Nak Bagi Surprise Gift Dari JAKARTA & BANDUNG"


klik link dibawah untuk join yaaa



nape saya patut di pilih sebagai follower bertuah yg dpt GIFT tersebut 
kerana GIFT tu pasti gumbira saya bakal menjadi tuannya yang ceria dong..(hehe cakap indon sikitt) dan sebabanya saya belum pernah ke sana. Harap-harap GIFT tu leh mengubat kerinduan saya kepingin sangat nk ke sana tp belum ada rejeki lagi..harap2z GIFT tu jadik milik saya..:)...ok permisi ya buk!..:)
Mula 7/7/2011 dan berakhir pada  Sabtu- 16 Julai  2011 - 23.55pm

jom join  MY GA LIKE THIS PICCA

berminat dengan Samsung Galaxy Tab? klik sini

nak Pandu Uji Vios? klik sini

Jom Usha Samsung Corby II klik sini
Thanks


"Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"

deqlis join di tag oleh Afifi,

Jom join Mega Giveaway Cik Yana dan Cik Putih.
nak join klik banner k.

Tarikh Akhir : 8 Ogos 2011

Saya nak tag :
azatiesayang
jieda
cute mum
MZ

Hadiah-hadiah dalam Mega GA ni telah di-sponsor oleh ramai rakan-rakan blogger.. Ni senarai sponsor2 MEGA GA ni :
  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls 
Thanks baca n3 nie... jom vote me atau join GA LIKE THIS PICCA

berminat dengan Samsung Galaxy Tab? klik sini

nak Pandu Uji Vios? klik sini

Jom Usha Samsung Corby II klik sini
Thanks

1st Wedding Anniversary Giveaway Happy Anniversary

Happy Anniversary
Semoga Bahagia Selamanya.

Tarikh Tutup

July 20, 2011




jom vote me atau join GA LIKE THIS PICCA

berminat dengan Samsung Galaxy Tab? klik sini

nak Pandu Uji Vios? klik sini

Jom Usha Samsung Corby II klik sini
Thanks

Giveaway : Vote for Joel and Win a Doodle !


Nak join klik banner
Tarikh Tutup : 31/08/2011

Saya nak tag :-
cikpuanhady
cute mum
jieda
fieda

Friday, July 15, 2011

..Pangkor Giveaway..

jom join giveaway yang dianjurkan oleh dua blogger ni .


nak join sila klik banner oke .

giveaway tamat 17 Julai oke .

GiveAway by Cik Eira Shoppe


wahhhh...

sis deqlis EXCITED! EXCITED!

dah lama pasang angan-angan nak pakai contact lens ni..
al-maklumlah ray anak dekat..klu dpt contact len pasti leh bergaya cikitt raya nie..
uools teringin jugak nk pakai contact lens tak?
jom join satu giveaway ni..
hadiah dia confirm la contact lens..
ada 3 pemenang yang di cari..


nak join, klik banner di atas.. :)

contact lens pilihan sis deqlis ialah :


sebab bagi pendapat saya warna lens ni nampak macam natural kalau sis pakai..(berangan sudah) dan sangat cantik.. tambah pulak nampak leh nampak macam sweet 17 kot hehehe. :)
leh laa cantik macam model nie...

sis deqlis nak tag :

Nanakimie
Nana
mama Zharfan
Cik rose cute

Mudahan ada rejeki sis ! Thank you:-)

tarikh tutup : 17 JULAI 2011

Jom Join Giveaway Gadis Desa

nk join KLIK

sis join yer...sis deqlis nk tag:
Nida
jieda
fieda..semua da da laa heeh


“GA Birthday Dari Zie”



ok deqlis dah letak link dua2 blog tu dalam my bloglist blog
satu di GENG CGL dan satu di Bloglist 1

Deqlis ucapkan moga besdey girl nie happy dan ceria selalu..hidup di rahmatiNya dan
salam perkenalan daripada deqlis...:-)

nak tag:
jieda
EB
nana

jom join cepat last date 16 JULAI 2011

Jom Sertai "Syok Blog Contest" ? RM10 !!!

tag2



jom join ramai2...klik banner tu ya!!! dan 
Jom join GA Deqlis.. Timaceh

ETONG'S ME AND MIRROR CONTEST


Photobucket




Saya suka bergambar di hadapan cermin kerana dah agak dah mesti ada GA/Contest yg mintak gambo depan cermin nieh hehe...sebb gila contest deqlis dah standby laa ...ngeh ngeh ngeh...sebenarnya saja suka-suka amik gambo sememangnya spesis suka amik gambo dan suka bergambar hihi...tinggal kenangan buat diri sendiri, harta benda (walau pusaka) heheh...dan kehidupan....:-) hidup kena ceria!!

deqlis nak tag:
azatiesayang
Mama Zharfan
nanakimie

"Contest: Saya ada Cash RM1000..!!"

MyEm0.Com
Syarat:

-  Harus follow blog fiQ'Ra & Afiq done
-  Harus listkan blog fiQ'Ra di bloglist (done dlm http://deqlis-bloglist.blogspot.com ye)
-  Harus ada alamat di Malaysia yes
-  Harus Tag 3 rakan awak done
-  Harus copy gambor duit di atas tu pada entry awak
-  Harus buat entry, tajuk "Contest: Saya ada Cash RM1000..!!"
- Last, harus tinggalkn link awk di sini

Homework awak:

-List kan 2 benda yang awak nak dengan adanya cash RM1000- 

Deqlis sebenarnya dah lama teringin nk buat roti dan biskut raya sendiri...jadi 2 perkara yg perlu ada untuk nk capai keinginan nie adalah

Breadmaker dan Oven

(toaster oven dah ada..cuma kecik sangat..tak sesuai utk masak kek/roti.biskut...)

klu dpt cash RM1000 tentu laa nak beli 2 perkara tue..

nak tag:
azatiesayang
nanakimie
julee
















Kalau leh tolong,..jasa mu ku kenang!!..
Tolong....tolongg..tolongg...

1. Klik LIKE this page..

http://www.facebook.com/MyWrangler?ref=ts

2. Then gi
http://apps.facebook.com/mywranglerway/

kat "search photo" type "Ellismelia Mohamad" then kuar gambo saya pakai baju biru...then LIKE yer..

klu leh guna gak ID mak/ayah/adik beradik/kawan dan tlg vote byk2x..thanks u..

atau sertai GA saya di SINI.. Timaceh

1st Cemmomile Craft Giveaway

Syarat2 :

1. Follow n Like fanepage : Done
2. Line kan Cemmomile Craft dalam blog list : Done
3. Buat entry mengikut tajuk yang diberikan : Done
4. letakkan banner GA dalam entry :


5. maklumkan penyertaan di ruang comment..

Tarikh tutup : 18 julai 2011

contest:u LIKE u GOOD!!

due date: 21JULY sebelum 8.30 pagi

"aku suka blogwalking sebab naikkan traffic dan tambah ramai kawan serta
dapat kenai adik comel nie."


nak tag:
nanakimie
jieda
nana
cute mum
MZ
fadzillah kamarudin


MEGA GIVEAWAY AMALINA BEST!!


.:ME.AS.MYSELF:.

  •  sponsor ni ye.. :]


3 barang idaman saya adalah spt si bawah...:-) 

  nak menang beg comel nie sebab saya suka brg comel2x dan beg cantik2x...

LATEST SHAWL YANG UP-TO-DATE DARIPADASCARFSWEETHONEY :)


saya nak menang shawl nie sebab tgk model yg pakai pun dah nampak gojes sangat...harap leh gojes mcm dia bila saya yg pakai:-)




MACAROON YANG MEMANG SUPERB DARIPADA KAK YONG :)




Saya nak menang macaron ni sbb tak pernah rasa macam mana sedapnye macaron nie..klu dpt rasa dan sedap pasti tempah lagi tuk raya nie:-)

dan yang sudi baca...Jom join GA Deqlis.. Timaceh

KLIK 1 my HB banner plzzz!!

Blog Archive

My Blog List1