jgn lupa click my heartbeat banner yer!! tq syukran merci tocey Arigatou Gazaimasu Gracias terima kasih

Pages

Followers

Tuesday, April 26, 2011

Giveaway April 2011.


Giveaway bulan ini bersempena World Book Day. Di United Kingdom, ia disambut pada 3 Mac lepas. Di kebanyakan negara lain pula, ia disambut pada bulan April. Tarikh sebenar sambutan di Malaysia, tidak pula saya ketahui. Saya andaikan bulan April, kerana Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur dianjurkan pada 22 April - 1 Mei 2011.

Hadiahnya ialah:



Koleksi Komik Ikhtiar Hidup Cakerawala (Jilid 1, 2 & 3)

Istimewa buat kanak-kanak, tetapi mak dan bapa budak yang berjiwa remaja sentiasa pun boleh baca. Apatah lagi yang masih bujang muda belia ^V^

Cara untuk menyertai giveaway seperti ini:

jom sertai!!

Monday, April 25, 2011

I Love My .... Contest!!



deqlis teka::
I Love My Life!!!

amacam betui dakk??? yahoooooo!! den menanggg!! ekekeke oppss..lum lagi..baru berangan jooo... hehh...

ok nk join ka? apo dok melopong muluttt tu??

nak join?'
KLIK BAWAH NIE

deqlis tag:

Red Ribbon Followers Giveaway :)


Here we go:


 Syarat2:
- Ada address kat Malaysia
- Pastinya FOLLOWER blog Red Ribbon nie...
- Kene wat satu entry pasal GA nih, dahtue letak satu link entry fefret korang yang korang jumpe dalam blog Ms Red Ribbon yer... Nak bercerita pasal entry tue, nak letak gambar, terpulang, tak wajib. Janji ada link dan tajuk entry k?
- Teoek banner kat atas nie and link back
- Letak banner kat sidebar : tak wajib
- TAG KAWAN? satu orang jer cukup.

 Simple x?
Ok kan?
nak JOIN??

deqlis tag:
myshaizhar
nanakimie
nana
mama zharfan
dan semua follower yg berkenan nk join:-)

NOVESTA 1ST GIVEAWAY


KLIK UNTUK JOIN!

NOVESTA 1ST GIVEAWAY... DUE 30 April 2011

Jom join ramai2~!!! 

Anda berpeluang memenangi novel dari JEMARI SENI PUBLICATION. 
Ada 7 buah novel bakal diberi kepada anda yang bertuah.... 
iaitu DUA buah novel untuk seorang pemenang utama dan 
SATU buah novel setiap seorang untuk 5 pemenang bertuah yang lain. 


Deqlis  tag:
nanakimie
fa10
Zanna
cute mum
myshaizhar

'sumimie-kawai baby collection opening blog giveaway'


klik banner tuk join ya
atau di bawah nie ya
penganjur nyer adalah  MamaShifa...salam kenai MamaShifa!!
berakhir hingga 5MEI2011...

jom usha2x
cantikkan??
comeii nyer nie...lawo sungguh!!

BEEHA BEN : ETUDE HOUSE CONTEST

KLIK



deqlis join yer.... nie make-up2x simple...maknanyer? klu dlm rumah pun make gini jerkk:-)) hehe
deqlis join yer...
deqlis ni di tag oleh MAKBED..:-) gambo nie di ambil semata-mata nk join contest ni taw!!! hahaha...nie klu tak kasik 1st prizes...saguhati pun jadik lerrr..:)))

deqlis join..klu uools nak join KLIK BEEHA BEN cepat!!..

 Tujuan CONTEST ni 
adalah untuk memperkenalkan blog Beeha ni sendiri sebab next time 
Beeha nak buat Program Charity untuk MAKNA( majlis Kanser Nasional) 
Lagi satu sebagai jalan nak blogwalking...


Tarikh tutup 7 May 2011. 

Deqlis Tag
Nana
nanakimie
cute mum
myshaizhar
(LAKI PUN BULEH JOIN. Banyak je barang kecantikan diri untuk lelaki.
dan semua pembaca blog deqlis yang berkenan nak join contest ni silakan...).

My Lucky Follower Oleh Aku Awekelantan 1st GIVEAWAY


Nak join klik SINI
Hurm...GA ni adalah yang pertama dari tuan punya blog yang lebih dikenali sebagai Aku Awek Kelantan
atau pun CIK PUAN NOR
Hanya 3 pemenang akan dipilih tau..hadiahnya pun menarik lagi..

So deqlis nak tag 
Cempaka kuning
Nana
Cute Mum
myshaizhar

Tarikh tutup : 15 MEI 2011

Baby Nurkheir 1st Giveaway:Si Manja Chumil Bertudung/ Berbaju Melayu




NAMA PENUH: Ellydia Sabrina
TARIKH LAHIR: 2 Nov 2006
Umur: 4 tahun 7 bulan
UCAPAN KHAS  UTK SI MANJA: Moga Sabrina membesar dengan sihat dan ceria serta menjadi muslimah sejati, hormat ibubapa dan jangan nakal2x:-)
referrer: http://setegar-kristal.blogspot.com/2011/03/1st-giveaway-baby-nur-si-manja-chumil.html

deqlis nak tag:

myshaizhar
Mama Zharfan
fadzillah kamarudin

Sunday, April 24, 2011

Contest Blog KomenSen : Masukkan dialog lucu..




Pakngah: "Hello..hello..abg nie...(dlm ati "aik suara laki sendiri yg macho lagik hensem nie takkan tak kenai??) tepon dah banyak kali baru nak angkat ka?? ..abang dah sejam tunggu kat luar rumah pengantin nie...kakipun dah NAIK kebas....mata pun dah NAIK kelam..abangpun dah NAIK lemas dah nie...moh lekas laa kiter balik...ha ha nie ngan tangan abang pun NAIK!! ...silap hb orang ingat abang Usop Wilcha Hantu Mak Limah kang..(sambil tgn di buat ala Usop Wilcha) hehe....duk pun kat chair dah nie....cpt laa sikitttt...moh kite balik...perut abg dah rasa memulas nie...rasa nak t'keluar bijih dah nie....cepat2x! abang duk kat kerusi biru nie...(sambil menggaru-garu bontot yg tak gatal)...!


Makngah"hello!! hmm..tak dengar bunyi laa banggg..! amboi!! abg byk nyer yg NAIK yer?? sy tau!... perut abang pun sure NAIKkk kan??...sabor laa sikit bangg ooiii!!......saya masuk dlm p amik nasi bungkus ( dlm ati cakap "nak kasi NAIK perut abg lagik")...hmm..rugi tak tapau nie...isshhh. lambat ni biasa lah abg ooiii...ingat nasi beratuq penang ja kaa kena beratuq?? .... 
(sambil berkerut-kerut kening dah ala Ziana Zain rupernyerr....hehe) 
hah!  kerusi biru mana pulak nie abg sayang ooii?? saya dah kat depan pintu nie nampak byk tui kerusi biru...aii takkan duk kerusi biru  VVIP pulak kot??
 (mata Mak Ngah  meliar mencari hingga menoleh ke kiri)
...eh eh! Usop Wilcha ka?? leh saya mintak sign autograph?? ngeehh ngehhh..
(gurau Mak Ngah sambil pak Ngah sekali lagi buat jari jemari ala Usop Wilcha Hantu Mak LImah Balik Kampung....dan mereka berpandangan sambil nak terpecah perut..Pak Ngah  tersengih-sengih kambing gurun hingga menampakkan cili di giginya yg cun itu)


..dok dekat2x pun nk berhandphone ka?? heh 


(kemudian dua2 mereka baru  off kan handphone mereka) ...


moh ler kita balik abg ooi..."


TAMAT

hah lawak ke idakk?? deqlis try jer erkk..hehe:-) mencuba nasib:-)

Friday, April 22, 2011

1st Contest Premium Beautiful


klik banner untuk join..

Deqlis tag:
Mama Zharfan
Zanna
Myshaizhar
     Fieda 
 Mommie Yuyu 
 Adyshariz 
 UMMI ANUM 
 haiza Aryani 
 ummi hannaluqman  
nanakimie

Tarikh Tutup:
2 Mei 2011

3rd batches Giveaway



hammieheartshoppe...

klik banner tuk visit blog...

create your own banner at mybannermaker.com!


boleh juga add kat FB...

HammieHeartShoppe


macam2 jenis kain pasang yang terdapat di blog HammieHeartShoppe...
yang berkenan di hati
cantik kan??

byk kerjatangan yg sungguh cantik2x di sini
yang deqlis suka design kad2x di bawah nie:-)
.
geram tgk...:-)

nak tag:
Zanna
Nana
nanakimie

MY 12th ANNIVERSARY GIVEAWAY BY FIEDA

Klik banner untuk join..







Deqlis tag:
Myshaizhar
     haiza Aryani 
 ummi hannaluqman  
zanna
dan semua yang nak join ya!

Tarikh Tutup:
22 Mei 2011


Jom Join HeartBeat!

CONTEST GAMBOR PALING COOL



click banner untuk join
closing date diberitahu kemudian

deqlis tag:


Giveaway : SSC Lucky Follower April 2011 =)



click banner untuk join
closing date 23 april 2011

my besday contest!!!



click banner untuk join
closing date 5 may 2011
deqlis teka 
5.32 AM
jom tengok adiahnya pulak:)
 GRAND PRIZEEEE : CRAZEE FROG (XXXL)
 2nd PRIZEEEE : I LUV U CUTE RED DEVIL (XXL)
 3rd PRIZEEEE : GOLDY BEAR (XL)
4th PRIZEEEE : WINTER BEAR (L)

Peraduan TEKA & MENANG


click banner untuk join
closing date 30 april 2011
Sila teka, apakah gambar di bawah:

Teka-teki Lagi



click pada gambar untuk join
closing date 29 april 2011
deqlis teka 
Sunway Lagoon

MAKANAN WAJIB SI NAWWAR GA ..

deqlis di tag oleh nanakimie

click banner untuk join
closing date 16 jun 2011
deqlis teka
(pinjam gambo dri nanakimie hehe)
1) mamee monster noodle snack


(sorry yer adik dlm gambo...akak enterframe muka kau...mintak izin tau)
2) Chachos
(nie deqlis pun suka...no.1 tau heh)


okey,
deqlis nak tag
       iEyLa http://ieyla-princessoflife.blogspot.com/ 
 haiza Aryani http://sakuraryani.blogspot.com/  dan semua follower:)
nanti deqlis inform kat shoutbox/komen di new entri korang yer

KLIK 1 my HB banner plzzz!!

Blog Archive

My Blog List1